16.03.2010

Youtube ve Diğer Yasaklı Sitelere Ulaşım

     
         Türkiye'de yaşayan herkes bilir ki youtube sitesine ulaşım yılan hikayesine dönmüştür. Bir kapatılıp bir açılır. Aslında kapatılma sebepleri bazen insan aklı ve mantığına uyuyor ama beraberinde getirdiği sorulara cevap alamayınca haksızlık ve saçmalık olduğunu kavramak da zaman almıyor. Kapatılma nedenleri olarak saydıklarımız bizim insanımızın gururunu ayaklar altına alıyor aslında. Öncelikle güzel yurdumuza TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ne hakaret vidyoları, bu güzel ülkemizin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E  yapılan iğrenç ve ahmaklık dolu vidyolar. Bu vidyoları yapanların başında hemen herkesin tahmin edeceği üzere Yunanistan var. Peki ya pkk ya ait vidyolara ne demeli? Ya da güzel ülkemizi bölen vidyolara? Buraya kadar her şey normal. Mahkemelerimiz bunlar karşısında haklı. Amma, ülkemizi küçümseyen, yerden yere vuran yayınlar yapan siteler açıkken, birçok pkk sitesi açıkken, Atatürk'e hakaret içeriklerine sahip birçok site açıkken Youtube'un kapatılması? Ne kadar mantık içerir bilinmez orasına siz karar verin. Sanki gözle görülmeyen bir kayırma felsefesi uygulanıyor. Her neyse bu kadar yeterli. Gelin nasıl gireceğimize bir bakalım.

         Aslında bu sorunun birkaç cevabı var. Bunların ilki aracı siteler,  www.ktunnel.com ya da www.vtunnel.com gibi. Bir diğeri ise DNS ayarlarını değiştirmek.  Aslında daha önceleri DNS ayarlarını değiştirmek yeterli oluyordu.  Fakat daha sonraları herzaman bu yöntem yeterli olmamaya başladı. Neden derseniz youtube ilk önceleri yasaklandığında DNS bazlı yasaklanmıştı. Hemen ardından çıkan ilk yöntemlerinden birisi olan “DNS Ayarı Değiştirme” ile youtube sitesine giriş yapılabiliyordu.Bunu bilen Telekom, Youtube sitesini IP bazlı olarak engelledi. Bunun içinde birçok kullanıcı “proxy” kavramını daha yakından tanımış oldu. Proxy kavramları ile uğraşmak istemeyenler yukarıdaki sitelerden girmeyi yeğlediler. Her neyse biz devam edelim.  

  * Ağ Bağlantılarım'a sağ tuş tıklayın ve Özellikler seçeneğine tıklayın.
  * Açılan penceredeki Yerel Ağ Bağlantısı'na (Kablosuz ise Kablosuz Ağ Bağlantısı'na) sağ tuş tıklayıp Özellikler seçeneğine tıklayın.
  * Açılan penceredeki İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) seçeneğine çift tıklayın.
  * Son pencerede ise aşağıdaki değişikliği yapın. DNS ayarlarına Yeğlenen DNS sunucusu: 208.67.222.222 ve Diğer DNS Sunucusu bölümüne de 208.67.220.220 olarak girin. 
   

Bir başka yolu ise:





yukarıda görüldüğü üzere DNS sunucularını farklı değerler girmek.


Hızlı DNS'ler :

4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6

Yukarıda yazılan DNS ler ile hemen hemen yasaklı bütün sitelere girebilirsiniz. İhtimal ki Telekom DNS sunucularını kapatmış ola! Ya da ayarlarınızda bir sorun var. O zaman bence son çarelerden biri de (proxy hizmeti de dahil bu son çarelere) şudur:

Bu sitelere girebilen programlar vardır. Onları kurun, küçük ve basit programlar. Burada yazmıyorum;  çünkü tavsiye etmiyorum.

vidyo sorun yaratıyorsa şu adresi ziyaret edin

                                                       

Yukarıdaki vidyoda da daha genel olarak anlatılmış. Bence izlemenizi tavsiye ederim. Ben bu yolu yukarıda anlattıklarımdan daha çok sevdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder