4.04.2010

Dünü ve Yarını Unutun, Bugünü Yaşayın !!


      Dün anılarınızı yarın da umutlarınızı taşır. Her şeyiniz ise bugününüzdedir.


      Çok şeye sahip olmanıza rağmen yanınızda sadece bir bavul taşıyabileceğiniz gibi..  Evde bıraktığınız onca şeye rağmen yanınızda götürdüğünüz bavulun içinde bulunan eşyaların arasında olmayanlara da gittiğiniz yerde sahip olmaya çalışırsınız. Bulabileceğinizden emin olamayacağınız şeyler,  sahip olsanız da evde bıraktığınız için ulaşamayacağınız şeylerdir. Bu  durumda sadece yanınızdakiler gerçekten sizindir, öyle değil mi?

      Bugününüz de öyledir. Elde edebileceğiniz her şey bugününüzdedir.. Yarından ödünç alamazsınız... Dün de yanınıza koymaz... Ama bugün sizinle birlikte taşır.

      Anılarınızı sakladığınız çekmeceyi kapatıp, umutlarınızı beklediğiniz bulutlara bakmayı bıraktığınızda önünüzü görebilirsiniz ancak. Tökezlemeden yürüyebilmek, ayağınıza takılanlardan kurtulup ilerlemek için bugünde kalmanız şarttır. Bugün dün olmak üzereyken çekmecenizi açıp diğer günlerin anılarının üzerine bugün ile ilgili güzel anılar ekleyebiliyorsanız mutlu bir insan olabilirsiniz.

      Dünün anıları içinde yaşamak isteyen bir insan, o çekmeceye kendisi de hapsolacağı için karanlıkta kalmaya mahkumdur. Yarının ise yaşanma garantisi yoktur.

      Geçmişin sembolü olan düne ve geleceğin sembolü olan yarına, bugüne vermeniz gereken değeri verirseniz, hayatınızın en önemli günü olma ihtimali olan bir günü daha dün çekmecesine renksiz kaldırmış olursunuz.

      Bu yüzden gün bitmeden içini doldurmaya çalışın... İçinde pek fazla bir şey olmayan çekmeceyi karıştırmak  hiç de zevkli değildir. Üstelik atladığınız bugünden sonraki gün; yani yarın için garantiniz yoksa!!


                                                                                     Jason Carrier- Hayattan Almanız Gereken 100 Ders-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder