31.07.2010

Site Yasaklamak

Belki çocuğunuz var ve onun kötü içerikli sitelere girmesini istemiyorsunuz. Belki bir yöneticisiniz ve çalışanlarınızın  bu tarz sitelere girmesini istemiyorsunuz ya da çok masum bakalım. Bir arkadaşınıza kızdınız ve bir daha onun sitesine (var olduğunu kabul ediyoruz :D ) girmeyi düşünmüyorsunuz. Hatta işi o derece ileri götürdünüz ki kendi bilgisayarınızdan hiçkimse onun sitesine giremeyecek. Peki ama bu nasıl olacak. Benim gibi program kullanmak istemeyenler için hazırladım bu yazımı.

Bunun için yapılması gerekenler şunlar: 


Öncelikle sisteminizde "yönetici"  olarak hesap açın.
   
 "C:\Windows\System32\drivers\etc" 



dizininde bulunan "hosts" dosyasını notepad (not defteri) ile açın. Açtığınızda en alt satırda 

"127.0.0.1 local host"

şeklinde bir metin göreceksiniz.  İşte tam bunun altına engellemek istediğiniz siteyi ekleyeceksiniz.

Örneğin;
127.0.0.1 google.com
127.0.0.1 www.google.com

deyip kaydederseniz ve tarayıcınızı baştan başlatırsanız o siteye artık ulaşım engellenecektir.  Google sayfasına girdiğinizde kocaman bir hata mesajı sizi bekleyecektir.  

Bunlar iyi hoş da bende olmuyor diyebilirsiniz. Tıpkı benim karşılaştığım durum gibi. Hosts dosyasını kaydederken çeşitli hata mesajları alabilirsiniz. İlk olarak aklınıza gelmesi gereken  yönetici olmamanızdır. Hemen yönetici olup yukarıda yazdıklarımı baştan bir daha yapabilirsiniz. Forumlarda okuduğum kadarıyla bu da bazen kafi gelmiyor. O zaman notepad i yönetici olarak çalıştırın. O da olmuyorsa (ki tıpkı benim gibi ben şöyle yaptım ve oldurdum. Önce host dosyasının içindekileri boş bir metin belgesi açıp kopyalıyoruz. Akabinde buraya yukarıda anlatıldığı gibi engellemek istediğimiz siteleri ekliyoruz. Ardından hosts dosyasını siliyoruz. Sildikten sonra geri dönüşüm kutusundan masaüstüne getiriyoruz. Notepad ile açıyoruz. Yaptığımız değişiklerle birlikte metin belgesinin içindekilerini hosts dosyasına kopyalıyoruz. Ve sonunda hosts dosyasını ait olduğu yere, eski yerine yapıştırıyoruz :P

Biraz saçma gibi duruyor ama ben en son çare olarak bunu denedim ve oldu. Paylaşmaktan da geri kalmadım hani.. 

1.07.2010

Dikkatimi Çekenler..

    Hemen herkes bilir. Şu Dünya Kupası'ndan bir türlü zevk alamadık vuvuzela dedikleri iğrenç bir müzik aletleri nedeniyle. Dünya Kupası'nı internet üzerinden izleyenler için (mesela ben tivibudan izliyorum) adamlar ücretsiz bir program yazmışlar ve bu programı kurduğunuzda hoparlörünüzdeki seslerin frekansından vuvuzelanın frekansını çıkartıyor.  http://www.stardock.com/labs/devuvuzelator

   Vista'da umduğunu bulamayan Microsoft Windows 7 ile turnayı gözünden vurmuş. Vista ile yılda 100 milyon kopya satan Microsoft, Windows 7 ile 150 milyon kopyaya daha şimdiden ulaşmış. Klasik Türk bakışıyla "Bol para kırdılar".  Ne diyelim İnşallah komşuda pişen bize de düşer..

    Youtube önümüzdeki haftadan itibaren paralı oluyormuş. Vidyolardaki telif hakları gerekçesiyle. Vidyolara eklemek için mp3 satacaklarmış 1,99 $'a. 

    10 milyon yıl içinde Afrika kıtası bölünecekmiş ve yeni bir okyanus doğacakmış. Bunu iddia eden Leed Üniversitesi'nden araştırmacılar.

    Windows 8 ile Microsoft çaktırmadan nabız yokluyor. Hemen her yerde okursunuz şuradan sızan, adını gizli tutan vs diye başlayan haberleri..    

     Her dört  iPhone'dan biri ilk iki yıl içerisinde bozuluyormuş.
    Artık neredeyse efsane olduğuna inanmaya başladığım Firefox 4'ün beta sürümü yayınlanmış. Tamamlanmış versiyonu ise önümüzdeki kasım ayında çıkacakmış. 

     Seagate ilk 3 Terabaytlık harddiski piyasaya sürmüş.

    Samsung öyle bir telefon çıkarmış ki neredeyse hayat boyu şarjı bitmeyecek.  Samsung Xcover E2370 modeli olan telefonun fazla bir özelliği olmamasına rağmen 67 günü bulan şarj üsresi varmış ve 22 saat konuşmaya yetiyormuş.


     Ve sanırım en güzel haber. Başkent Üniversitesi'nden engelli bir arkadaşımız ellerini kullanamamasından dolayı bilgisayar kullanmaktan ve özellikle fareyi kullanamamaktan duyduğu rahatsızlıkla göz hareketleri ile çalışan sanal bir fare geliştirmiş. Kardeşimiz web kamerayı, infrared kameraya dönüştürerek fareyi göz hareketleri ile ilişkilendirmeyi başarırken, sistemde kırpılan gözde tıklama işlevini yerine getiriyor. Matlab programı kullanılarak yaptığı projesinde yuvarlak cisimleri bulma algoritmasından faydalanmış.
Seninle gurur duydum Giray Sercan Özcan..